Contactgegevens

Bezoekadres hoofdkantoor:

Pieter Zeemanstraat 9
8606 JG SNEEK

T: 0515 - 42 99 99
E: info@frisobouwgroep.nl

Postadres:

Postbus 49
8600 AA SNEEK

Servicenummer:
24/7 bereikbaar

T: 088 - 429 00 00

Contact

Historie

Vlak na de oorlog, zo’n 75 jaar geleden, was er in Nederland behoefte aan woningen. Om het hoofd te kunnen bieden aan de woningnood besloten een aantal Sneeker bouwbedrijven de krachten te bundelen en mee te werken aan de wederopbouw van Nederland. We schrijven het jaar 1946 en De Friese Onderneming, kortweg: Friso, was een feit. Dat is waar ons verhaal begint; hieronder lees je hoe wij de afgelopen 75 jaar ons staande wisten te houden in de, bij tijd en wijle grillige, bouwwereld en uit konden groeien tot een stevig bouwbedrijf van formaat. Een bouwbedrijf dat blijft groeien.

75 jaar vakmanschap

Samen bouwen aan de toekomst

Vlak na de oorlog, zo’n 75 jaar geleden, was er in Nederland behoefte aan woningen. Om het hoofd te kunnen bieden aan de woningnood besloten een aantal Sneeker bouwbedrijven de krachten te bundelen en mee te werken aan de wederopbouw van Nederland. We schrijven het jaar 1946 en De Friese Onderneming, kortweg: Friso, was een feit.

Volledig zelfstandig

In korte tijd moesten er ontzettend veel woningen gebouwd worden. In de jaren 50 werden duizenden woningen gebouwd. Dat kan alleen als je efficiënt werkt en flexibel bent. Die flexibiliteit en efficiëntie is nog steeds een van de kernkwaliteiten van Friso. Naast het bouwen van woningen is Friso zich in de loop van de twintigste eeuw meer en meer gaan toeleggen op utiliteitsbouw en nieuw- en verbouw voor bedrijven. Friso is in de afgelopen 75 jaar enkele keren overgenomen; een keer door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Havenwerken en een keer door de Goudse bouwgigant Nederhorst. In 1980 werden Aannemingsmaatschappij Friso B.V., Timmerfabriek Houkesloot B.V. en Frisoplan B.V. opgericht en sindsdien is Friso volledig zelfstandig.

75 jaar vakmanschap
Veelzijdig bouwbedrijf

Gezonde groei zorgt voor veelzijdigheid

Door een gezonde groei en overname van bedrijven, zoals JJ de Vries, Bouwbedrijf De Lange, Dijkstra Balk, Bokma, Breemer, Bouwborg, Jurriëns Noord en Schipper en Meijerink, ontstond de huidige bouwgroep en werd het werkgebied uitgebreid. Niet alleen het werkgebied werd groter, ook de diversiteit van diensten nam toe. Friso Bouwgroep is anno 2021 een onderneming die alle facetten van het bouwen beheerst.

Veelzijdig bouwbedrijf

In 1992 verhuisde het hoofdkantoor naar de Pieter Zeemansstraat in Sneek. Daarnaast heeft Friso vestigingen in Leeuwarden, Groningen, Almere, Eibergen en fabrieken in Sneek en Leeuwarden. Onder de bezielende leiding van Henk Dedden, die sinds 1998 directeur van Friso Bouwgroep B.V. is, groeide Friso uit tot een veelzijdig bouwbedrijf, dat alle facetten van de bouw beheerst én met haar projecten volop vertegenwoordigd is in Noord- en Oost-Nederland.

Download hier ons Jubileumboek en blik terug op 75 jaar Friso Bouwgroep.

Jubileumboek

'We schrijven het jaar 1946, het jaar waar ons verhaal begint...'